به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «آوای فامنین»، جواد حسینی خبرنگار سیاسی پایگاه خبری تحلیلی عصر همدان در یادداشتی چنین نوشت؛ شعار ما ملت امام حسین فقط یک جمله حماسی نیست واین شعار تجلی عمیقی از معرفت دینی، ولایتمداری و پیوند تاریخی ملت ایران با امام سوم شیعیان، حضرت اباعبدالله الحسین (ع) است.
این شعار نخستینبار توسط شهید حاج قاسم سلیمانی در اوج نبرد با داعش مطرح شد و به سرعت به یک نماد ملی و دینی تبدیل شد.
جلوههای معرفت دینی در شعار «ملت امام حسین» نشان از ولایتمداری و بصیرت مردم ایران اسلامی است، این شعار نشاندهنده وفاداری به مسیر امامت و ولایت بوده و همان راهی که امام حسین (ع) با قیام عاشورا برای ما ترسیم کردند.
موضوع نه، به ذلتناپذیری برگرفته از جمله معروف امام حسین (ع): «هَیهَاتَ مِنَّا الذِّلَّة» در واقعه کربلا بوده و روح مقاومت و عزتطلبی را در جامعه را زنده نگهداشته است.
روحیه شهادتطلبی و ایثار یعنی ملتی که جان خود را در راه حق و دفاع از مظلومان فدا میکند، همانگونه که در دفاع مقدس، جبهه مقاومت و جنگ تحمیلی اخیر توسط رژیم صهیونیستی به ایران ملاحظه شد. شعار ملت امام حسین (ع) بیانگر آن است که مردم ایران، در مسیر انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت منطقهای، همواره از مکتب حسینی الهام گرفته و چون امام خمینی (ره)بنیانگذار انقلاب فرمودند: «انقلاب اسلامی پرتوی از عاشورا است» و این شعار، همچنان ادامه همان مسیر است.
سردار شهید سلیمانی در سخنان خود با تأکید بر زیارت عاشورا، عزاداریهای عاشورایی و سبک زندگی حسینی، این شعار را به یک فرهنگ عملی تبدیل کرد. این شعار «ما ملت امام حسینیم» تأثیرات عمیق و چندلایهای بر فرهنگ جامعه ایران گذاشته که هم در سطح فردی و هم در سطح اجتماعی قابل مشاهده است.
این شعار نه تنها یک بیان اعتقادی، بلکه یک چارچوب فرهنگی و رفتاری برای بسیاری از مردم نهتنها کشور ما بلکه مسلمانان و کشورهای جبهه مقاومت تبدیلشده است.
افزایش مشارکت مردمی در مناسبتهای دینی مراسمهایی مانند پیادهروی اربعین، عزاداریهای محرم و فعالیتهای خیریه با الهام از این شعار، جلوههایی از همبستگی و ایمان و همدلی را به نمایش گذاشته است.
ترویج سبک زندگی حسینی از جمله مفاهیمی است که مانند؛ ایثار، صداقت، پاکدستی و عدالتخواهی که از طریق این شعار در زندگی روزمره مردم نفوذ کرده و در تربیت فرزندان، روابط اجتماعی و حتی انتخابهای سیاسی و اقتصادی اثرگذار بوده است.
در بزنگاههای تاریخی مانند دفاع مقدس، مقابله با داعش و حتی در بحرانهای اجتماعی، این شعار به عنوان منبع انگیزه و وحدت بین ملتهای مختلف عمل کرده است.
در این بین نقش علما و مداحان در ارتقای فرهنگ دینی با سخنرانیهای پر محتوا با تبیین فلسفه عاشورا، پیامهای مقاومت و آزادیخواهی را به نسلهای جدید انتقال میدهند.
انتهای خبر/ح
دیدگاه شما