آخرین اخبار

11. آبان 1392 - 9:07   |   کد مطلب: 4332
مشاور عالي مقام معظم رهبري در امور بين‌الملل گفت: 60 درصد از آنچه در كتاب قانون بوعلي‌سينا موجود است در طب امروز معتبر مي‌باشد.

اعتبار 60 درصد از كتاب قانون بوعلي‌سينا در پزشكي امروز

  آيت‌الله محمدي: ابن‌سينا با همه جهاد علمي خود بسيار مظلوم واقع شده است
به گزارش آوای فامنین به نقل از هگمتانه: مشاور عالي مقام معظم رهبري در امور بين‌الملل گفت: 60 درصد از آنچه در كتاب قانون بوعلي‌سينا موجود است در طب امروز معتبر مي‌باشد.
 دكتر علي‌اكبر ولايتي در همايش بزرگداشت هزاره تأليف كتاب قانون در همدان با اشاره به نوشته شدن 200 شرح و مقدمه بر اين كتاب عنوان كرد: پس از قرآن و كتب علماي بزرگ بيشترين شرح به كتاب قانون آورده شده است.
وي با بيان اينكه در سال‌هاي اخير كاري در اين زمينه انجام نگرفته است خواستار ويراستاري مجدد كتاب قانون شد، افزود: بهتر است اساتيد رشته‌هاي مختلف تخصصي شرحي متناسب با طب امروز بر كتاب قانون بنويسند كه حاصل آن يك دايره‌المعارف است.
رئيس عالي همايش هزاره تأليف كتاب قانون ضمن قرائت متني كه قطب‌الدين شيرازي در ارتباط با بوعلي‌سينا نوشته است، ادامه داد: قانون مركب از پنج كتاب است و بوعلي‌سينا تأليف آن را در 403 قمري در گرگان آغاز كرد و تا 11 سال به درازا كشيد.
وي ابراز داشت: پايه‌گذار طب جديد، كتاب قانون را كتاب مقدس پزشكي و ابن‌سينا را مؤلف مشهورترين كتاب درس پزشكي كه آن زمان نوشته شده است مي‌داند.
ولايتي از وجود قديمي‌ترين نسخه اين كتاب در آستان قدس رضوي سخن گفت و اظهار داشت: مهمترين ترجمه‌اي كه تاكنون از اين كتاب بر جاي مانده متعلق به استاد مرحوم عبدالرحمن شرفكندي است.
وي با اشاره به برتري كتاب قانون بر ديگر كتب پزشكي دوره اسلامي به دليل ساختار منظم دانش پزشكي دوره اسلامي و دانش فلسفي بوعلي‌سينا اضافه كرد: بوعلي‌سينا با نگاه فلسفي خود به دانش پزشكي توانسته است هر يك از مفاهيم پزشكي را در جايگاه مناسب در كتاب خود عنوان كند.
دكتر ولايتي خاطرنشان كرد: بين 50 تا 60 درصد آنچه در قانون هست در طب امروز معتبر است كه آناتومي بخش مهمي از آن را تشكيل داده و 95 درصد آن با علم امروز تطبيق دارد.
وي با تأكيد بر اينكه پنج بخش كتاب قانون شامل كليات طب، مفردات، اجزا، بيماري‌ها و داروهاي مركب مي‌شود، ابراز داشت: 800 داروي ساده و 600 داروي مركب توسط اطباي اسلامي معرفي و عنوان شده است.
دكتر علي‌اكبر ولايتي كتاب قانون را از مهمترين كتب در زمينه علم پزشكي مطرح كرد و افزود: موضوع شناسايي ساختار كتاب قانون باعث شده است درك بهتري از دانش پزشكي دوره اسلام به وجود آيد.
همچنين دكتر ولايتي در پايان با اعطاي چند نسخه جديد از كتاب قانون به دانشگاه علوم پزشكي همدان موافقت كرد.
نماينده ولي‌فقيه در استان همدان نيز در اين همايش با بيان اينكه رسالت طب، حفظ سلامت و صحت انسان است، گفت: در دنيا هزاران رشته علم وجود دارد كه مهمترين و با ارزش‌ترين آن علم الهيات مي‌باشد.
آيت‌ا... غياث‌الدين طه‌محمدي علم الهي را همراه هميشگي انسان و مايه رسيدن انسان به مقام خلافت الهي دانست و ادامه داد: انسان براي شناخت تمام علوم تلاش مي‌كند اما در شناخت خود هيچ حركتي نكرده است.
وي با بيان اينكه انسان به اندازه معرفت خود مي‌تواند خداوند را بشناسد، اضافه كرد: انسان حجت خدا بر تمام خلايق، ترجمه كتاب خدا، صراط مستقيم به همه خيرات عالم و پلي بين بهشت و جهنم است، افزود: تمام علوم مادي و ظاهري زمينه‌ساز رساندن استان به علم الهي مي‌باشند كه بوعلي‌سينا استاد اين علم الهي بود.
آيت‌ا... محمدي نرسيدن به علم الهي را دليل ناكامي انسان ذكر كرد و بيان داشت: علم طب از شرافتمندترين علومي است كه مي‌تواند در خدمت علم الهي قرار گيرد و انسان را به عنوان موتور محركه به سمت بالا بكشد.
وي نگاه به پزشكي به عنوان يك كسب را آفت زدگي علم طب خواند و گفت: متأسفانه امروز قداست علم پزشكي در بازار با پول معامله مي‌شود و اين اهانتي بزرگ به علم پزشكي است.
محمدي با گله‌مندي از خود پزشكان كه جايگاه قداست علم خود را نمي‌دانند، ابراز داشت: علم پزشكي همچون سكوي پرش، انسان را به عرش رهسپار مي‌كند اما امروز به پزشك به عنوان كاسب نگريسته مي‌شود و اهميت دادن به جامعه پزشكي و قدرشناسي از آنان از ميان رفته است.
وي با اشاره به اينكه ابن‌سينا با تمام جهاد علمي خود بسيار مظلوم واقع شده است، اضافه كرد: بايد يك انقلاب قدرشناسي از افراد بزرگ و اقشار مظلوم جامعه راه‌اندازي شود.
آيت‌ا... محمدي انسان را از نظر بدن و روح، پيچيده‌ترين كارخانه موجود در عالم شمرد و افزود: انسان بايد خدا را در علم پزشكي ببيند و جايگاه طب با شناخت علم پزشكي و جايگاه واقعي پزشك، بسيار مقدس است.
وي به شركت بيش از 1100 نفر در اين همايش اشاره كرد و در پايان اظهار داشت: بهتر است شخصيتي همچون علي‌اكبر ولايتي تصدي در بنياد علمي فرهنگي شيخ‌الرئيس را بر عهده بگيرد تا اين بنياد به يكي از بنيادهاي فاخر بين‌المللي تبديل شود.
استاندار همدان نيز كتاب قانون را بزرگترين اثر پزشكي اسلامي معرفي كرد و در خصوص شخصيت بوعلي‌سينا گفت: ابوعلي‌سينا پرآوازه‌ترين ستاره سپهر دانش در گستره فرهنگ و تمدن اسلام و ايران و يكي از نوابغ و نوادر جهاني در هزاره گذشته است.
علي محمد آزاد ادامه داد: بوعلي‌سينا در فلسفه، حكمت، رياضي، منطق، تفسير، حديث، فقه، اصول، طبيعيات، عرفان، الهيات، پزشكي و ساير علوم به درجه حجت‌الحق و خواجه حكيمان جهان رسيد.
وي با تأكيد بر اينكه شيخ‌الرئيس نابغه‌اي بي‌نظير است كه با هوش خدادادي خود فصلي نوين در انديشه فلسفي و طبابت به روي بشريت گشود، اضافه كرد: رساله‌هاي بوعلي‌سينا مرجع دانشمندان جهان اسلام و شرق و غرب جهان شد.
آزاد خاطرنشان كرد: بوعلي‌سينا در همه دانش‌هاي زمانه‌اش تبحر يافته بود و تا سن 58 سالگي بيش از 240 كتاب، رساله و نامه از دانش‌هاي ديني، فلسفي و عرفاني گرفته تا رياضيات و پزشكي و موسيقي از خود بر جاي گذاشته است.
وي افزود: بسياري از حكما، دانشمندان و نام‌آوران علم و دانش در طول هزاره گذشته خود را مفتخر دانسته‌اند كه بر آثار بوعلي‌سينا در فلسفه و پزشكي و ساير علوم شرح نوشته و بر درستي آن صحه بگذارند.
علي محمد آزاد با بيان اينكه كتاب‌هاي بوعلي‌سينا همچنان مرجع قابل قبولي براي دانشمندان و فضلا است، ادامه داد: كتاب قانون با يك ميليون واژه مجموعه‌اي بي‌نظير در علم پزشكي است كه ابن‌سينا تمام دانش‌هاي اعصار پيش از خود و تجارب عملي خود را در قالب جملاتي آميخته با حكمت براي بشريت به ميراث گذاشته است.
وي با اشاره به معالجه افراد بسياري توسط بوعلي‌سينا اضافه كرد: كتاب قانون كه چندين بار به آن شرح نوشته‌اند در اصل به زبان عربي نوشته شده است و به مناسبت هزاره تولد بوعلي‌سينا در اوايل انقلاب توسط استاد شرفكندي (هه‌ژار) از عربي به فارسي ترجمه شده است.
استاندار همدان نخستين تفسير نوشته شده بر كتاب قانون را تفسير ابوعبيد جوزجاني در قرن پنجم قمري دانست و ابراز داشت: يكصد سال پس از رحلت بوعلي‌سينا، كتاب قانون آوازه‌اي خارج از دنياي اسلام پيدا كرد و به زبان لاتين ترجمه شد.
وي از ترجمه قانون به زبان‌هاي انگليسي، فرانسه، آلماني، ايتاليايي و عبري سخن گفت و افزود: اين كتاب بيش از 500 سال به عنوان كتاب مرجع پزشكي در دانشگاه‌هاي اروپا مطالعه و تدريس مي‌شد و ترجمه لاتين اين كتاب در نيمه اول قرن پانزدهم 36 بار چاپ شده است.
آزاد با بيان اينكه عظمت و بزرگي كتاب قانون و شهرت ابن‌سينا در فلسفه و پزشكي بر همگان واضح است، اضافه كرد: در دوره معاصر هزارمين سال ولادت شيخ‌الرئيس به تقويم قمري را در ده‌ها كشور جهان جشن گرفتند و همايش‌هاي بسياري برپا كردند.
وي خاطرنشان كرد: با برگزاري چنين همايش‌هايي در جهت معرفي آثار، افكار و ميراث علمي بوعلي‌سينا به نسل حاضر گام‌هاي ارزشمندي برداشته شده و امروز نيز مفتخريم در شهر باستاني همدان به عنوان ميعادگاه اهل دانش و معرفت و آرامگاه بوعلي‌سينا، ميزبان دانشمندان و پزشكان مكتب سينوي هستيم.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي همدان نيز در اين همايش با بيان اينكه هزاران سال است بوعلي‌سينا دايره‌المعارف عظيم خود را به بشر هديه كرده است، گفت: فصول مختلف اين كتاب آنقدر استوار و قانونمند است كه امروز هم از آن در زمينه طب استفاده‌هايي صورت مي‌گيرد.
حبيب‌ا... موسوي بهار به ماندگاري اين كتاب در اثر انديشه فلسفي و منطقي بوعلي‌سينا اشاره كرد و افزود: 700 سال است كه كتاب قانون به عنوان مؤثرترين كتاب طبي جهان در زمينه طب و بسياري رشته‌هاي ديگر حرف اول را مي‌زند.
وي از نگاشتن كتاب قانون در سه مرحله سخن گفت و ابراز داشت: طب و دنياي امروز نيازمند انديشه و تفكر ابن‌سينا است.
موسوي‌بهار با بيان اينكه بوعلي‌سينا با خدمت خود به طب، اصالتي به پزشكي امروز بخشيده است، عنوان كرد: وظيفه اطبا امروز شناختن و شناساندن ميراث بزرگ علمي حكيماني همچون بوعلي‌سينا است.
وي يادآور شد: در چند سال اخير، استناد به مطالب دانشمندان مسلمان در غرب به شكلي غيرمنصفانه فراموش شده در نتيجه وظيفه همه عالمان مسلمان است كه در نكوداشت مواريث علمي تلاش نمايند.
موسوي‌بهار در پايان بر لزوم قدرشناس بودن زحمات بوعلي‌سينا تأكيد كرد و افزود: با توجه به اينكه آرامگاه بوعلي‌سينا در همدان واقع شده است ضروري است به ترويج انديشه‌هاي او بيشتر توجه شود.
همچنين در اختتاميه اين همايش پس از ارائه مقالات توسط اساتيد، از دكتر حسن بلخاري كه با ارائه مقاله "مفهوم‌شناسي اصطلاح قانون در القانون في‌الطب" به عنوان سخنران و مقاله برتر همايش هزاره تأليف كتاب قانون تقدير و تجليل به عمل آمد.
لازم به ذكر است مراسم تجليل از مترجم فارسي كتاب قانون، استاد مرحوم عبدالرحمن شرفكندي معروف به هه‌ژار با اهداي لوح و تنديس به رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي مهاباد به نمايندگي از خانواده او در پايان همايش انجام شد.
گفتني است در مراسم اختتاميه، از تمبر يادبود هزاره تأليف كتاب قانون بوعلي‌سينا نيز توسط دكتر ولايتي و آيت‌الله محمدي رونمايي شد.

دیدگاه شما

وضع هوای فامنین
عکس ماهواره ای شهرستان فامنین
قیمت روز طلا، سکه و ارز در بازار
پایگاه اطلاع رسانی تامین اجتماعی
فرمانداری فامنین
شهرداری فامنین
کانال تلگرامی آوای فامنین
بازی قیام مختار