به گزارش آوای فامنین به نقل ازهمدانپیام: از روز غدیرخم به عنوان عیدالاکبر یاد کردند؛ بدان جهت که در این روز نه تنها حضرت علی(ع) به عنوان جانشین پیامبر(ص) تعیین میشود، بلکه حضرت محمد(ص) اسامیجانشینان پس از خویش را که همگی از نسل حضرت زهرا(س) و علی(ع) بودند را معرفی کرده و مژده ظهور حضرت مهدی(عج) را در آخر الزمان میدهند.
بدون شک واقعه غدیر نقش سرنوشت سازی در تعیین مسیر آینده اسلام داشته است. واقعه ای که طی آن پیامبر اسلام(ص) مهمترین ماموریت خود را به انجام رساند.
ماموریتی که انجام آن مساوی بود با تبلیغ رسالت، و کوتاهی از آن به منزله از بین رفتن زحمات چندین ساله پیامبر اکرم(ص) وبی نتیجه ماندن فداکاریهای مسلمانان صدر اسلام بود.
واقعه غدیر حادثه ای تاریخی نیست که در کنار دیگر وقایع بدان نگریسته شود. غدیر تنها نام یک سرزمین نیست.یک تفکر است،نشانه و رمزی است که از تداوم خط نبوت حکایت میکند. غدیر نقطه تلاقی کاروان رسالت با طلایه داران امامت است.
آری غدیر یک سرزمین نیست چشمهای است که تا پایان هستی میجوشد کوثری است که فنا بر نمیدارد،افقی است بی کرانه و خورشیدی است عالمتاب.
غدیرخم ناحیه ای میان مکه و مدینه است که پیامبر اسلام در حجه الوداع،علی بن ابطالب را ولی پس از خود اعلام کرد.18 ذی الحجه سالروز این واقعه میان شیعیان به عید غدیرخم شهرت دارد.
ماموریتی که در آن پیامبر اکرم (ص) به طور رسمینه تنها جانشین خود که جانشینان پس از خویش را یک به یک به نام از امام علی و امام حسن و امام حسین علیهم السلام و 9 امام دیگر که از نسل اباعبدالله الحسین(ع) بودند را معرفی کردند. اما جاه طلبی و کینههای جاهلانه عده ای از اطرافیان پیامبر باعث شد که به وصیت ایشان در آنچه که خداوند برای امت اسلام تعیین فرموده بود، گردن ننهند و با شوراگری پس از رحلت پیامبر مسیر انحراف اسلام و مسلمین را پایه گذاری کنند.
در آیه سوم سوره مائده خداوند میفرماید: «الیوم اکملت لکم دینکم واتممت علیکم نعمتی و رضیت لکم الاسلام دینا»؛ «امروز آیین شما را برای شما به کمال رساندم ونعمت خود را بر شما تمام کردم واسلام را برای شما پسندیدم وبرگزیدم» همچنین در آ یه 67 سوره مایده نیز میفرماید«یا ایها الرسول بلغ ما انزل الیک من ربک وان لم تفعل فما بلغت رسالته والله یعصمک من الناس »«هان ای پیامبر! آنچه را که از سوی پروردگارت به تونازل شده است، تبلیغ کن واگر چنان نکنی، پیام و رسالت او را انجام نداده ای و خداوند تو را از مردم حفظ میفرماید.»
چون رسول خدا (ص) درغدیرخم مردم را فرا خواند وآنان جمع شدند، پیامبر دست علی را گرفت و چنین فرمود: «هرکس من مولای اویم، این علی مولای اوست.»
همه مفسران متفق القول هستند که این آیه درباره فضیلت علی ابن ابیطالب (ع) نازل شده است و چون این آیه نازل شد،
پیامبر دست علی (ع) را گرفت و فرمود:«هر که من مولای اویم، این علی مولای اوست، خدایا! هر که او را دوست میدارد، دوست بدار و هر که او را دشمن میدارد، دشمن شمار»
در این هنگام عمر، علی(ع) را ملاقات کرد و به او گفت: ای پسر ابوطالب فرخنده و گوارایت باد که مولای من و مولای همه مردان و زنان مومن شدی.
اعمال غدیر:حادثه غدیر حادثه بزرگی است و عید غدیر عیدی بزرگ و شاید شریفترین عید مسلمانان است. در بیان ائمه علیهم السلام برای این روز بزرگ اعمالی وارد شده است که به برخی از آنان اشاره میشود.
1.تحکیم بیعت با ولایت 2. اظهار سرور و شادمانی 3. مصافحه کردن (مصافحه یا دست دادن از آداب اسلامیاست و در روز عید غدیر به آن تاکید بیشتری شده است).
امام علی (ع) فرمودند: در روز عید غدیر هنگامیکه یکدیگر را ملاقات میکنید با هم مصافحه کنید. 4. پیمان اخوت و برادری. 5. احسان و انفاق 6. صله رحم 7. رفع حاجت مومنان 8. غسل کردن و لباس نو پوشیدن 9. تشکیل اجتماع 10. دعا و روزه و عبادت (روزه و دعا از اعمالی است که در همه اعیاد مورد سفارش و تاکید است خاصه در روز عیدغدیر.
برگزاری جشن ویژه عید سعید غدیرخم در همدان
امسال هم مانند روال سال های گذشته در سطح استان همدان برنامه های مختلفی به مناسبت عید سعید غدیرخم برگزار خواهد شد.
در همین زمینه رئيس روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی همدان با بیان 12 هزار هیأت مذهبی در استان همدان فعالیت میکنند، گفت: 15 هیأت مذهبی در سطح استان برای عید سعید غدیرخم برنامه خواهند داشت.
همچنین 55 مسجد در سطح استان همدان و حدود 130 روحانی به صورت مستقر در سطح روستاهها به برگزاری جشن اقدام میکنند.
علیمحمد صیادی افزود: در هفته جاری 12 برنامه گفتمان ولایت در خصوص عید غدیر برگزار شده است. وی ادامه داد: امروز نیز جشن ویژه عید سعید غدیرخم در مسجد چهارده معصوم همدان با حضور مسئولان و هیأتهای مذهبی برگزار میشود.
دیدگاه شما