10. تير 1404 - 10:20   |   کد مطلب: 29723
حفظ آرامش روانی در دوران جنگ:
میراثی از دفاع مقدس برای نسل امروز
حفظ آرامش روانی در دوران جنگ نه تنها به‌عنوان یک نیاز اساسی بلکه به مثابه یک میراث ارزشمند از گذشته و از دوران دفاع مقدس برای نسل امروز شناخته می‌شود؛ در واقع وحدت و حمایت به‌عنوان مؤلفه‌های کلیدی، نقش بسزایی در تقویت روحیه ملی و ایجاد فضای امن روانی دارند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «آوای فامنین» به نقل از ایرنا، با تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران از جمعه ۲۳ خرداد امسال، جنگ تحمیلی دیگری علیه کشورمان آغاز شد و بعد از ۱۲ روز تجاوز دشمن به کشورمان و پاسخ‌های کوبنده نیروی مسلح ایران به شرارت‌های آن، از سوم تیر ماه جاری رژیم صهیونی مجبور به پذیرش آتش‌بس شد.

در روزهایی که کشورمان با تجاوز رژیم صهیونیستی مواجه شد، نسل‌های مختلف با تجربه‌های متفاوتی از جنگ روبه‌رو شدند؛ برای برخی، این روزها یادآور صدای آژیر خطر و روزهای پناهگاه و برای برخی دیگر، روایت هایی از دوران دفاع مقدس و تصاویر زنده‌ای از همدردی و همبستگی میان مردم بود.

دفاع مقدس، یکی از حساس‌ترین دوران‌ تاریخ معاصر ایران بود؛ در این زمان، مردم با جنگ تحمیلی هشت ساله روبه‌رو شدند که مسائل و چالش های زیادی به‌همراه داشت اما بزرگترها در این دوران با پایمردی و فداکاری خود، الگویی از حفظ آرامش روانی را برای نسل‌های بعدی به یادگار گذاشتند، در تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به کشور، بار دیگر شاهد بودیم که چگونه مردم از زن و مرد، پیر و جوان، یکصدا و منسجم پای کار آمدند و از آرمان‌ها و ارزش‌های انقلاب و نظام دفاع کردند.

در دوران جنگ تحمیلی یکی از نکات اساسی برای حفظ روحیه و آرامش روانی، همبستگی و حمایت متقابل مردم بود؛ خانواده‌ها با یکدیگر در ارتباط بودند و با برگزاری مراسم‌ مذهبی و فرهنگی به یکدیگر روحیه می‌دادند. بزرگترها با خاطرات و تجربه‌های خود به جوان‌ترها آموختند که چگونه در برابر فشارها و چالش‌ها ایستادگی کنند.

امروزه، با وجود اینکه نسل جوان صدای آژیر خطر و موشک را به‌صورت مستقیم تجربه نکرده، اما در تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به کشور، نشان دادند که آماده‌اند تا از نظام و انقلاب دفاع کنند؛ این بار نیز مانند دوران دفاع مقدس، همه اقشار جامعه از زن و مرد و پیر و جوان، یکصدا و منسجم به میدان آمدند.

مردم با تجدید میثاق با رهبر معظم انقلاب، برگزاری تجمعات، حمایت از نیروهای مسلح و همدردی با آسیب‌دیدگان نشان دادند که هنوز هم روحیه جهاد و ایثار در دل آنها زنده است؛ این همبستگی نه تنها نشانه‌ای از اتحاد ملی بلکه نشان‌دهنده درک عمیق نسل جدید از ارزش‌های انقلاب و آرمان‌های آن است.

در این بین، حفظ آرامش روانی در دوران دفاع مقدس و همبستگی در برابر تهدیدهای جدید، ۲ مؤلفه کلیدی در تاریخ ایران است؛ بزرگترها با تجربه‌های خود، نسل جوان را برای مواجهه با چالش‌ها آماده کردند و امروز نیز شاهد هستیم که این نسل با قدرت و اراده، آماده دفاع از میهن خود هستند.

این همدلی و همبستگی مردم می‌تواند به‌عنوان یک نیروی قوی در برابر تهدیدهای مختلف عمل کند؛ این روحیه جمعی، میراثی است که باید همواره در قلب‌هایمان زنده نگه داشته شود.

حفظ آرامش روانی در دوران جنگ، میراثی از دفاع مقدس برای نسل امروز

همبستگی و ایستادگی؛ چراغ راهی از دفاع مقدس برای عبور از چالش‌های امروزی

یکی از بانوان انقلابی زاهدان و مادر ۲ شهید بیان کرد: در دوران دفاع مقدس زنان علاوه بر ایفای نقش در عرصه همسرداری و تربیت فرزند، به‌صورت خودجوش در مساجد و حسینیه‌ها یا در خانه‌ها به‌صورت گروهی اقدام به پشتیبانی از رزمندگان می‌کردند، آنان با انجام اموری همچون خیاطی، تهیه غذا و بسته‌های خوراکی، امداد و درمان، جمع‌آوری کمک‌های مردمی، سرکشی و تقویت روحیه خانواده رزمندگان به خوبی ایفای نقش کرده و دوشادوش مردان گام برداشتند تا پیروزی حاصل شد.

کبری جهانزاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در پی تجاوز رژیم صهیونیستی به برخی از نقاط کشور، صحنه‌های انسجام و همدلی دوباره ما را به یاد آن دوران برد که نه تنها فرزندانمان را برای دفاع از کیان این مرز و بوم راهی میدان نبرد با دشمن کردیم بلکه خود با وجود رنج‌های فراوان، فضای خانه را از اضطراب دور نگاه داشته و با خواندن دعا یا مشارکت دادن کودکان و نوجوانان در امور مختلف به آنها حس مسوولیت پذیری و دفاع از آرمان‌ها را یاد می‌دادیم.

این مادر شهید گفت: نسل امروز با جنگ و صدای آژیر خطر آشنایی ندارد و فقط با خواندن کتاب، شنیدن روایت‌های جنگ یا حضور در اردوهای راهیان نور با فرهنگ دفاع مقدس آشنا شده‌ است اما آنچه در تجاوز اخیر رژیم صهیونی به کشورمان نشان داد این بود که از همان ابتدا همه اقشار از هر حزب و جناحی پای کار انقلاب ایستادند و با کمک به آسیب دیدگان ادای دین کردند به‌طوری‌که برخی خانه‌های خود را به‌صورت رایگان در اختیار هموطنان آسیب دیده قرار دادند یا با اهدای خون و اِعمال تخفیف در کالاهای اساسی موجی از همدردی را به منصه ظهور گذاشتند، اینها همه الگوگیری از دوران دفاع مقدس است و در واقع توکل بر خدا، وحدت، ولایت‌پذیری و انسجام رمز پیروزی ما در برابر کفر شد.

جهانزاد تاکید کرد: یکی از عوامل اصلی حفظ آرامش در دوران جنگ، همبستگی و حمایت متقابل میان اعضای جامعه بود؛ مردم در محله‌ها و شهرها با یکدیگر همکاری و در سخت‌ترین شرایط، به همدیگر کمک می‌کردند، این صحنه‌ها امروز نیز تجلی همان دورانی است که از آن به‌عنوان گنج یاد می‌شود، دفاع مقدسی که در سایه ولایت‌پذیری، باعث اقتدار و عظمت ایران و ایرانی شد.

وی افزود: جوانی ما در دوران انقلاب سپری شد و هنوز هم این راه ادامه دارد، تا زمانی که جان در بدن داریم از دفاع از امام و انقلاب و آرمان های آن دست بر نخواهیم داشت و با بصیرت افزایی و ترویج فرهنگ انقلاب ناب محمدی و پرورش نسلی آگاه و ولایی، پوزه استکبار را به خاک خواهیم کشید.

نقش والدین در مدیریت روان فرزندان

درحالیکه تجربه های بزرگترها از دوران دفاع مقدس می تواند پشتوانه خوبی برای نسل جوان و امروزی در مواجهه با شرایط مشابه باشد اما کارشناسان نیز در این زمینه راهکارها و توصیه هایی دارند؛ یک روانشناس در زاهدان با اشاره به آسیب‌های ناشی از جنگ و بحران بر کودکان، تأکید کرد که نگرانی‌های عمیق آن‌ها درباره آینده والدین و سرنوشت خود، می‌تواند اضطراب‌هایی را برای کودکان بوجود آورد.

محبوبه قویدل در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در شرایط فعلی و با توجه به تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به کشور، کودکان و نوجوانان به‌عنوان گروه‌های آسیب‌پذیر بیشتر در معرض اضطراب قرار گرفتند بنابراین والدین باید وقت بیشتری را به فرزندان خود اختصاص دهند و از طریق فعالیت‌های سرگرم‌کننده مانند نقاشی و برگزاری دورهمی‌ها، فضای آرام‌تری را برای آن‌ها فراهم کنند.

وی همچنین بر اهمیت گفت‌وگو با نوجوانان و جوانان تأکید کرد و گفت: باید نگرانی‌های آن‌ها را بشنویم و برای رهایی از این دغدغه‌ها برنامه‌ریزی کنیم، مادران در این شرایط باید نقش خود را به‌خوبی ایفا کنند و با مدیریت خانه و ایجاد فضای آرام، امنیت روانی را برای فرزندان فراهم کنند.

این روانشناس همچنین به والدین توصیه کرد که در این دوران حساس، نباید فرزندان خود را با یکدیگر مقایسه کنند و اضطراب آن‌ها را به رسمیت بشناسند، انجام بازی‌های گروهی و تغییر رفتار و ارتباطات اعضای خانواده از جمله اقداماتی است که می‌تواند به حفظ سلامت روان کودکان و نوجوانان کمک کند.

قویدل تأکید کرد: زنان به‌عنوان ارکان اساسی خانواده، نقش مهمی در مدیریت اضطراب و حفظ سلامت روان اعضای خانواده به‌ویژه کودکان و نوجوانان دارند.

 تهاجم رژیم صهیونیستی به کشورمان در بامداد جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴، تنها یک حمله تهاجم نظامی نبود؛ بلکه به مرزهای فرهنگی و رسانه‌ای کشور تاختند تا مردم را سردرگم کرده و از این مسیر برای رسیدن به اهداف پوشالی خود بهره ببرند اما ایرانیان مسوولیت خود را بازشناسی کرده و با سلاح آگاهی به مقابله با دشمن برخاستند.

 

انتهای خبر/.

دیدگاه شما

وضع هوای فامنین
عکس ماهواره ای شهرستان فامنین
قیمت روز طلا، سکه و ارز در بازار
پایگاه اطلاع رسانی تامین اجتماعی
فرمانداری فامنین
شهرداری فامنین
کانال تلگرامی آوای فامنین
بازی قیام مختار