مریم شلیله با بیان این مطلب افزود: فشار خون و دیابت جزء بیماریهای مزمن و غیرواگیر است که در طول زمان به دلیل شیوه زندگی ناسالم ایجاد میشود.
وی با اشاره به هفته سلامت و شعار جهانی "فشار خون بالا را جدی بگیریم" افزود: نمک از مهمترین متهمان ایجاد فشار خون است که به دلیل داشتن سدیم باعث افزایش فشار خون میشود و افرادی که در طول زندگی به طور مرتب رژیم پرنمک داشته باشند، ابتلا به فشار خون در آنها بیشتر است.
این کارشناس ارشد تغذیه دریافت انرژی اضافهتر از نیاز بدن، BMI بالا، احتمال اضافه وزن یا چاقی را از دیگر عواملی دانست که احتمال فشار خون را بالا میبرد.
وی مصرف فست فودها را به چند دلیل منجر به افزایش فشار خون دانست و اظهار کرد: بیشتر فست فودها غذاهایی پر نمک، پر چرب و پرکالری هستند که به دلیل استفاده از روغن نامناسب باعث چاقی شده و ریسک فشار خون را افزایش میدهد و از آنجاکه معمولا با فست فودها سبزیجاتِ کمتر و نوشیدنیهای ناسالم بیشتر مصرف میشوند، قند و کالری بالایی نیز به بدن وارد میشود.
وی استفاده از میوه و سبزیجات را به دلیل داشتن پتاسیم و منیزیم از عوامل کمک کننده به پیشگیری، کنترل و درمان فشار خون دانست و تاکید کرد: البته مصرف بی رویه موارد مذکور هم توصیه نمیشود چراکه میوه و سبزیجات به دلیل قند و کالری منجر به چاقی میشوند.
وی همچنین خاطرنشان کرد:از سن دو سالگی که کودک مصرف غذاهای بزرگسالان را آغاز میکند باید اقدامات لازم برای پیشگیری از فشار خون بالا را انجام داد و نکات مورد نیاز را رعایت کرد.
منبع:ایسنا